27. Hanna Järlehed Hyving

1998 tog jag min examen från HDK i Göteborg och arbetar sedan dess som keramiker i min egen verkstad. Jag lägger stor vikt vid arbetet med mina glasyrer och ser dem som betydelsebärande. Till viss del låter jag lerans form underordna sig glasyren. Jag formar leran genom att trycka och skära i tjocka plattor av porslinslera. Arbetet lämnar spår, avtryck och fördjupningar som senare fylls med lergodsglasyr och traditionella reduktionsglasyrer. För att få en levande yta bränner jag i en kombinerad el/gas-ugn.

Deltar 15-17 april.

Vägbeskrivning och kontakt:
Kör från Hälleviksstrand mot Ellös. Ta första vägen till vänster efter Hälleviksstrands röda kyrka. Stort vitt hus och ladugård vid vägens slut. Parkera vid kyrkan.

Hällevik 217, 474 94 Hälleviksstrand
0736-52 58 70
www.jarlehed.se