85. Inger Bernholdsson

 

 

 

GRAFIK •  MÅLERI

 • Inger B 1
 • Inger B 2
 • Inger B 3
 • Inger B 4
 • Inger B 5
 • Inger B 6
 • Inger B 7
 • Inger B 8
 • Inger B 9
 • Inger B 10
 • Inger B 11
 • Inger B 12
 • Inger B 13
Inger B 11 Inger B 22 Inger B 33 Inger B 44 Inger B 55 Inger B 66 Inger B 77 Inger B 88 Inger B 99 Inger B 1010 Inger B 1111 Inger B 1212 Inger B 1313

 

 

Mina bilder kommer ursprungligen till från ett behov jag har att uttrycka mig. Kanske var språket inte tillräckligt för att uttrycka det jag hade inom mig under min uppväxt. Jag har alltid intresserat mig för miljön där jag tillbringat min tid. I mitt fall har det varit Marstrandsön, så under lång tid har jag målat många naturbilder från kust och hav. Även screentryckta serigrafier, på textil. Jag studerade på HDK under 60-talet, och hamnade då efter studierna i Marstrand. Ursprungligen kommer jag från Avesta, och fortfarande har jag skogen som inom mig. Efter några intressanta resor och andra viktig händelser i mitt liv har jag kommit att intressera mig för andra motiv, både figurativa och mer abstrakta. Från 90 –talet har jag arbetat mer och mer med flera grafiska tekniker. Idag är jag ansvarig för den grafiska verkstaden på Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg, där jag också har kurser i flera tekniker för yrkesverksamma konstnärer. Jag tröttnar aldrig att lära mig och testa nya sätt att arbeta på. Den senaste tekniken som jag har provat är sten-litografi, som jag nyligen har gått en kurs i. De grafiska bilder som jag kommer att väja bland till Konstvandringen i Södra Bohuslän  2017, kommer att vara koppargrafik, screentryck på både textil och papper, fotopolymergravyr och lito.  Målningar i olja och akvarell kommer också att finnas med.

 

 Kontakt • 0702-111884 • i.bernholdsson@telia.com • Hamngatan 7C, 442 67 Marstrand • www.inger.bernholdsson.se
Till Google Maps 

*Öppet även annandagen 17 april.

← Föregående | Nästa konstnär →
Tillbaka-konstnarer-opacitet-35

 

 

 

 

 

Hoppa till verktygsfältet