27. Hanna Järlehed Hyving

 

KERAMIK

  • SB1
  • SB3
  • SB4
  • SB9
  • SB11
  • SB12
  • SB16
SB11 SB32 SB43 SB94 SB115 SB126 SB167

 

 

Jag lägger stor vikt vid arbetet med mina glasyrer och ser dem som betydelsebärande, förmedlare av känslor. Till viss del låter jag lerans form underordna sig glasyren. För att kunna utforska tjockt liggande, flödigt applicerade glasyrer har jag länge koncentrerat mig på att arbeta med flata vida former. Jag formar leran genom att trycka och skära i tjocka plattor av porslinslera som jag sedan vidgar genom att slå leran mot underlaget. Arbetet lämnar spår och avtryck som senare fylls med lergodsglasyr, glas och traditionella reduktionsglasyrer. För att få en levande yta bränner jag i en kombinerad el/gas ugn.
Jag arbetar med mötet mellan tillfälligheter och kontroll, mellan fritt och styrt, men också mellan tradition och samtid.

Kontakt • 0736 525870 • hanna@jarlehed.se • Hällevik 217, 474 94 Hällviksstrand • www.jarlehed.se
Till Google Maps • Öppet hela året efter överenskommelse

*Öppet även anndagen 17 april.

← Föregående | Nästa konstnär →
Tillbaka-konstnarer-opacitet-35

 

Hoppa till verktygsfältet